Talisurfi maailmameistrivõistluste esimese päeva liidrid tulevad Lätist, Rootsist ja Šveitsist 

Vaatamata suisa kevadistele ilmaoludele said korraldajad talisurfi maailmameistrivõistluste esimese päeva igati õnnestunuks lugeda. Viis võistlussõitu kelkude ja tiibade klassis ning neli sõitu lohedele on piisav ka selleks, et maailmameistrivõistlused toimunuks lugeda.

Hommikune  tugev vihmasadu ja kuus soojapügalat üle nulli Võrtsjärve ääres ei meenutanud kuidagi talveala võistlust. Kell 11 toimuma pidanud start lükati esialgu edasi, kuid keskpäeva järel alustasid võistlemist esmalt kelgud ja tiivad ning siis ka lohed. Peavõistlusjuht Madis Ausmani sõnul oli järvel nii vihma kui päikest ja tuult 10 sõlme jagu. Päeva distsipliiniks oli rajasõit, mis purjetajate keeles tähendab „vorsti“ läbimist vastutuule-allatuule distantsil kaks korda ühe võistlussõidu jooksul.

WISSA_2016_Day1_Sleds1

Sleds at WISSA Worlds 2016 – Day 1 Photo Jose Juola

Aleksandrs Leontjevs LAT107 on Sleds at WISSA Worlds 2016 - Day 1 Photo Jose Juola

Aleksandrs Leontjevs LAT107 on Sleds at WISSA Worlds 2016 – Day 1
Photo Jose Juola

Kelkude klassis võidutses 2014.a kahekordne WISSA maailmameister nii kursisõidus kui slaalomis – Aleksandrs Leontjevs klubist Surfline. Tema kontole kogunes kolm esikohta, neljas ja seitsmes koht ning kokkuvõttes 6,1 punkti. 0,3 punkti kaugusele jääb 2013.a WISSA MMi slaalomisõidu hõbe – Paulius Voverys Leedust (klubi A.R.V.), kes nädalavahetusel Eesti Meistrivõistluste etapil siinsamas Võrtsjärvel tuli kolmandaks. Paulius võitis täna kaks esikohta, teise ja kaks kolmandat kohta. Kolmandal kohal on Eesti MV etapil kuuendaks tulnud teine leedukas klubist A.R.V., Audrius Voverys, sõites välja kolm teist kohta, ühe kolmanda ja ühe seitsmenda koha. Parima eestlasena lõpetas esimese võistluspäeva Artur Gross – 2014.a WISSA MMi kursisõidu distsipliini teine. Parima naisena kelkude klassi kursisõidus lõpetas esimese võistluspäeva soomlane Marianne Rautelin kahekümne neljandal positsioonil. Kelkude klassis osaleb 54 võistlejat.
Kelkude klassi tulemused

Wings at WISSA Worlds 2016 - Day 1 Photo Jose Juola

Wings at WISSA Worlds 2016 – Day 1
Photo Jose Juola

Tiibade klassis on 4,1 punktiga liidrikohal Johan Sjöstrand klubist Blackens Isseglare, kes sõitis välja kolm esikohta ja kaks teist kohta. Teisel kohal on 6,7 punktiga teine rootslane Carl James klubist ÖKF, kellele järgneb Rainer Salo Soomest, jäädes teisest kohast maha kolm punkti. Tiibade klassis on võistlejaid 12.
Tiibade klassi tulemused

Lohesuuskade klassis kursisõidu distsipliinis on esikolmiku kohad hõivanud Šveitsi surfarid. Ühe esikoha ja kolme teise koha järel on liider Ronny Bollhalder, kaks punkti jääb temast maha Michael Kaspar ning 15 punktiga on kolmandal kohal Jonas Lengwiler. Lohesuuskade Eesti parimana on Madis Kallas klubis Kite Team Estonia kaheteistkümnendal kohal. Lohesuuskade klassis on 20 osavõtjat.
Lohe-lumelaudade klassi kursisõidu parimad tulevad Venemaalt. Täna kolm esikohta ja ühe teise koha välja sõitnud Alexey Burukhin juhib võistlust 4,1 punktiga, ühe esikoha ja kolme teise kohaga on teisel kohal Igor Danilov ja neli kolmandat kohta saanud Igor Zakhartsev on kolmandal kohal.
Lohede tulemused

Talisurfi maailmameistrivõistlused WISSA 2016 jätkuvad kolmapäeval, 10. veebruaril kell 10 hommikul. Päeva distsipliiniks on lühiraja slaalom – Short Track Slalom.

Esimese võistluspäeva pildigalerii – autor Jose Juola

Võistluse korraldajad on Kalev Allikveer koostöös Eesti Purjelaualiidu ja WISSA’ga (World Ice and Snow Sailing Association – Maailma Jää- ja Lumepurjetamise Assotsiatsioon). WISSA 2016 MM-i toetavad Eleon, Palmse Mehaanikakoda, Baltic Hotel Promenaadi, Haapsalu Linn ja Eesti Purjelaualiit, koostööpartnerid on Eesti Kultuurkapital, Talvisurf.fi, Hiberna Iceboards, Spa Hotel Laine, Extreme Sport, Surf House ja Eesti Vabatahtlik Mere- ja Järvepääste ning meediapartner on World of Windsurf.

WISSA 2016 MMi koduleht: wissa2016.ee

WISSA 2016 MMi koduleht  Facebookis: https://www.facebook.com/events/822719857826662/

WISSA_2016_Day1_Sleds

Sleds at WISSA Worlds 2016 – Day 1 Photo Jose Juola